Privacy Policy for UPwards Members

Privacy Policy for UPwards Members

This written notice (“Notice”) is issued by SHC Projects Sdn. Bhd., by See Hoy Chan Sdn. Berhad and by See Hoy Chan Sdn. Berhad on behalf of its related corporations, subsidiaries and affiliates, including without limitation Damansara Uptown Car Parks Sdn. Bhd. (collectively “our”, “us” or “we”) to you. For the purpose of this Notice, the terms “personal data” and “processing” shall have the same meaning as prescribed in the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”).

We process a variety of your personal data, including but not limited to: Name, telephone number, E-mail address, home address, identity card or passport number, gender, birth date, other personal data which is submitted or made available by you to us from time to time and all other personal data we again collect from you on any subsequent occasion. Your personal data is being or is to be collected from a variety of sources, including without limitation: (i) from the forms submitted or filled in by you or on your behalf; (ii) when you visit premises managed and operated by us; (iii) when you use or inquire about our products or services; (iv) over the counter; (v) when you communicate with us through various methods such as telephone call, emails and/or our online platforms; (vi) data collected when you use our loyalty, cashless parking or parking coin platforms; and (vii) from relevant third parties.

Your personal data is being or is to be collected and further processed for the following purposes:

  1. Communicating with you, carrying out pre-contractual and contractual activities in connection with you (or with a third party relevant to you) and providing our products and services to you;

  2. Conducting internal activities and for business development purposes;

  3. Providing you with information on products and services of our and our related corporations;

  4. Providing you with information on products and services of our merchants/business partners;

  5. Conducting other legitimate business activities and enforcing our rights;

  6. Inviting you to participate in our events, contests, tournaments, competitions and activities;

  7. Responding to your inquiries or complaints and resolving any disputes;

  8. Preventing or investigating any illegal, fraudulent or criminal activities and complying with any legal or regulatory requirements from any relevant governmental and regulatory bodies; and

  9. Such other purposes directly related to the foregoing.

(Collectively, the “Purposes”).

Your personal data will or may be disclosed to: (i) our related corporations, subsidiaries, affiliates and/or our group companies; (ii) our business partners, service providers and contractors; (iii) security personnel; (iv) authorities; (v) governmental bodies; and/or (vi) other third parties for any of the Purposes, whether located within or outside Malaysia. Accordingly, we may transfer your personal data to a place outside Malaysia and you hereby give your consent to the transfer. If you fail to supply us with any of the compulsory personal data (as specified in the relevant forms/page), we may refuse to process your personal data for any of the Purposes and/or result in us being unable to provide you with the services and/or products requested. We may require your assistance if the personal data relating to other persons is required to process your personal data for the Purposes and you hereby agree to use your best endeavors to assist us when required. In the event that personal data of any third party is supplied by you to us, you shall ensure that such third party has read this Notice and consented to us collecting his/her personal data for any of the Purposes prior to the supply of his/her personal data to us.

You may request to access, correct, or delete your personal data, limit the processing thereof or withdraw your consent in respect of the processing by us of your personal data at any time. The withdrawal of consent or the imposition of any limitation in respect of the processing of any relevant personal data may result in us being unable to provide you with any of our services/products and/or the termination of any agreements between us. Any requests, enquiries or complaints with respect to your personal data may also be channelled to us via the following contact details:

Officer in Customer Relations Centre, SHC Projects Sdn. Bhd., 1201D Level 12 Tower D,  Uptown 5, 5 Jalan SS21/39,  Damansara Uptown, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Tel: 603-77308888, Fax: 603-7728 3636, email: customercare@upwards.com.my

Your data access request and data correction request shall be subject to the provisions of the Act and the following:

  1. You may, upon payment of a prescribed fee, make a data access request in writing to us; and

  2. We may refuse to comply with a data access request or a data correction request and shall, by notice in writing, inform you of our refusal and the reasons of our refusal.

 

You are responsible for ensuring that the information you provide to us is accurate, complete, not misleading and is kept up to date. We may modify or update this Notice to reflect any changes to our PDPA practices. In any case, an updated version of this Notice is available on www.upwards.com.my and you shall periodically review this website to obtain the latest information on our PDPA practices. In the event of any inconsistency between the English version and Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

 

 

Last updated: 20 May 2020

 

 

 

 

Polisi Peribadi untuk Ahli UPwards

 

Notis bertulis ini (“Notis”) dikeluarkan oleh SHC Projects Sdn. Bhd., oleh See Hoy Chan Sdn. Berhad dan oleh See Hoy Chan Sdn. Berhad bagi pihak perbadanan- perbadanan berkaitannya, syarikat- syarikat subsidiarinya dan syarikat- syarikat bersekutunya, termasuk tetapi tidak terhad kepada Damansara Uptown Car Parks Sdn. Bhd (secara kolektif “kami”) kepada anda. Untuk tujuan Notis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud yang sama seperti yang ditakrif dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

Kami memproses  pelbagai data peribadi anda, termasuk tetapi tidak terhad kepada: Nama, nombor telefon, alamat e-mel, alamat rumah, nombor kad pengenalan atau nombor pasport, jantina, tarikh lahir, data peribadi lain yang dihantar atau dikemukakan oleh anda kepada kami dari semasa ke semasa dan semua data peribadi lain kami sekali lagi kumpul daripada anda pada bila-bila masa kemudiannya. Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan dari pelbagai sumber, termasuk tetapi tidak terhad kepada: (i) dari borang yang dikemukakan/dihantar atau diisi oleh anda atau bagi pihak anda; (ii) apabila anda melawat premis yang dikendalikan atau diuruskan oleh kami; (iii) apabila anda menggunakan atau bertanya tentang produk atau perkhidmatan kami; (iv) dari kaunter; (v) apabila anda berkomunikasi dengan kami melaluii pelbagai kaedah seperti panggilan telefon, e-mel dan/atau platform atas talian;  vi) data yang dikumpulkan apabila anda menggunakan platform loyalty, letak kereta tanpa tunai atau Parking Coin kami; dan (vii) dari pihak ketiga yang berkaitan.

Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan dan diproses selanjutnya untuk maksud-maksud berikut:

  1. berkomunikasi dengan anda, melaksanakan activiti-activiti pra-kontrak dan kontrak yang berkaitan dengan anda (atau dengan pihak ketiga yang berkaitan dengan anda) dan memberikan atau membekalkan produk dan perkhidmatan kami kepada anda;

  2. menjalankan kegiatan dalaman dan bagi tujuan pembangunan perniagaan;

  3. memberi anda maklumat yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan kami dan syarikat-syarikat bersekutu kami;

  4. memberi anda maklumat yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan rakan-rakan perniagaan kami;

  5. menjalankan kegiatan perniagaan sah yang lain dan menguatkuasakan hak-hak kami;

  6. menjemput anda untuk menyertai atau mengambil bahagian dalam acara, pertandingan, persaingan dan aktiviti kami;

  7. menjawab pertanyaan atau aduan anda dan menyelesaikan sebarang pertikaian;

  8. mencegah atau menyiasat sebarang aktiviti haram, penipuan atau jenayah dan memenuhi/mematuhi apa-apa kehendak undang atau kawal selia dari badan kerajaan dan pihak berkuasa pengawalseliaan yang berkenaan; dan

  9. maksud lain yang berhubungan secara langsung dengan yang tersebut di atas.

(secara kolektif, “Maksud”).

Kami menzahirkan atau akan menzahirkan data peribadi anda kepada: (i) perbadanan-perbadanan berkaitan kami dan/atau syarikat-syarikat subsidiari, bersekutu dan/atau kumpulan kami; (ii) rakan-rakan perniagaan, pembekal perkhidmatan dan kontraktor kami; (iii)  kakitangan sekuriti; (iv) pihak berkuasa pengawalseliaan; (v) badan kerajaan; dan/atau (vi) pihak ketiga lain untuk mana-mana Maksud, sama ada terletak di dalam atau di luar Malaysia. Oleh demikian, kami akan memindahkan data peribadi anda ke sesuatu tempat di luar Malaysia dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda tehadap pemindahan tersebut. Jika anda tidak memberikan kami mana-mana data peribadi wajib (dinyatakan dalam borang/halaman yang berkaitan), kami boleh enggan memproses data peribadi anda untuk mana-mana Maksud dan/atau is akan menyebabkan kami tidak dapat membekalkan anda produk dan/atau perkhidmatan yang diminta. Kami boleh menghendaki bantuan anda jika data peribadi yang berhubungan dengan orang lain dikehendaki untuk memproses data peribadi anda untuk mana-mana Maksud dan anda dengan ini bersetuju untuk menggunakan usaha terbaik anda untuk membantu kami bila dikehendaki. Jika data peribadi pihak ketiga telah diberikan oleh anda kepada kami, anda hendaklah memastikan bahawa pihak ketiga tersebut telah membaca Notis ini dan bersetuju dengan pemprosesan data peribanya untuk mana-mana Maksud sebelum memberikan data peribadinya kepada kami.

Anda berhak untuk meminta akses kepada, pembetulan terhadap atau penghapusan data peribadi anda, mengehadkan pemprosesan data peribadi anda atau menarik balik persetujuan anda berkenaan dengan pemprosesan data peribadi anda oleh kami pada bila-bila masa. Penarikan balik persetujuan atau pengenaan apa-apa had terhadap pemprosesan data peribadi yang relevan boleh menyebabkan kami tidak dapat membekalkan anda produk dan/atau perkhidmatan yang diminta dan/atau penamatan perjanjian di antara kami. Anda boleh menghubungi kami tentang apa-apa permitaan, pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda melalui butiran seperti yang dihuraikan di bawah:

 

Pegawai di Customer Relations Centre, SHC Projects Sdn. Bhd., 1201D Level 12 Tower D, Uptown 5, 5 Jalan SS21/39, Damansara Uptown, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Tel: 603-7730 8888, Fax: 603-7728 3636, email: customercare@upwards.com.my

Permintaan mengakses data and pembetulan data anda adalah tertakluk kepada peruntukan Akta tersebut dan peruntukan berikut:

  1. anda boleh, apabila membayar fi yang ditetapkan, meminta akses kepada data peribadi secara bertulis kepada kami; dan

  2. kami boleh enggan mematuhi permintaan mengakses data atau permintaan pembetulan data dan hendaklah, melalui notis bertulis, memaklumkan anda mengenai keengganan tersebut dan sebab-sebab bagi keengganan tersebut.

 

Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda berikan kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini. Kami boleh mengubah atau mengemaskini Notis ini untuk mencerminkan sebarang perubahan kepada amalan PDPA kami. Walaubagaimanapun, versi Notis ini yang dikemaskini boleh didapati di www.upwards.com.my  dan ia adalah tanggungjawab anda untuk menyemak laman web ini secara berkala untuk mendapatkan maklumat terkini tentang amalan PDPA kami. Sekiranya terdapat apa-apa ketidak-konsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.

 

Tarikh dikemaskini: 20 Mei 2020